Gezinshuis in Chitagong sinds 2012!

Sumki en engelse lerares met vier meisjesIn april 2012 zijn we gestart met het opknappen van een benedenverdieping in Chitagong. Voor ons eerste gezinshuis is plek voor 8 meisjes. De inventaris is door BAB aangeschaft . Een boea,  een hulp in de huishouding en een “gezinshuismoeder” zijn in dienst genomen.  In mei 2012 zijn we met vier meisjes van start gegaan waarna er nog twee zijn bijgekomen.

Omdat we werken met een zeer kwetsbare doelgroep, hebben we informatie ingewonnen bij instanties en personen die hier in gespecialiseerd zijn. Bijvoorbeeld bij ontwikkelingsorganisaties zoals Plan, die op dit moment eveneens wereldwijd aandacht besteden aan meisjes. Dit gebeurt onder de naam girls first. Verder hebben we contact met Bettercare network Nederland. Op basis van de laatste ontwikkelingen streven wij eveneens het motto na; een gezin voor ieder kind. Dit door zeer bewust te kijken naar de achtergrond en mogelijkheden en kansen voor de meisjes binnen het eigen netwerk. Dat neemt niet weg dat in Bangladesh een gezinshuis voor veel kinderen een prachtige oplossing is.

Op dit moment hebben Pami van 10, Masuda van 8, Tanja van 5, Taspia van 5 en Nagifa van 9 jaar en recent Tanjina van bijna 7 een plekje gekregen in het gezinshuis. Ze gaan in Chittagong naar een privéschool, behalve Tanja de jongste en de nieuweling Tanjina. Die beiden gaan in januari 2014 ook naar deze school.

 

Laatst gerealiseerde project

Nieuwe spullen voor de primary school

Stichting BAB ondersteunt het onderwijs van schoolkinderen. De regering betaalt inmiddels zowel het lesgeld als de noodzakelijke boeken, maar niet pennen, papier en het uniform. Op de primary school in één van de naburige dorpen, worden ieder jaar door ons oranje school uniformen en school spullen uitgedeeld.  Op de deze school zitten 190 leerlingen in […]

Lees Verder